Mijn naam is Mecheliena Kievit- de Jong. Ik werk al aardig wat jaren met voeten! Allereerst heb ik de 3 jarige MBO-opleiding tot pedicure en schoonheidsspecialiste afgerond in 2000. In de avonduren en weekenden heb ik in mijn eigen praktijk Face and Foot heel wat voeten gepedicuurd. Dit vond ik ontzettend leuk alleen ik wilde meer kunnen betekenen voor een klant. Nu maakte ik elke 6 weken een afspraak en haalde het eelt of de likdoorn weg, of een pijnlijke ingroeiende nagels legde ik drukvrij, maar na 6 weken wat het weer terug bij af! Ik moest toch meer kunnen doen?!.....

Ik schreef me in voor de voltijds HBO-opleiding tot Podotherapeut. Overdag mijn opleiding en daarnaast mijn praktijk; een drukke maar leerzame periode. In 2003 opende ik de deuren van mijn podotherapie-praktijk in Barendrecht. Na 5 jaar is de praktijk verhuisd naar een grote ruimte, waar ik de mogelijkheid had met samen collega’s in loondienst te werken.

In de tussentijd heb ik nog een vestiging gehad in Spijkenisse waar ik destijds woonde. Deze praktijk heb ik na 2 jaar verkocht. In die tijd is mijn privéleven ook flink veranderd. Ik ben getrouwd en kreeg 2 kinderen. 2 praktijken werd destijds te druk.

In 2016 heb ik een vestiging geopend in Middelharnis in het medisch centrum Langeweg. Dit is dicht bij mijn woonplaats. Ondertussen ben ik alweer 14 jaar met veel plezier werkzaam als podotherapeut en hoop nog vele pijnklachten te kunnen verhelpen! 

Vanaf 1 januari 2018 is mijn praktijk in Barendrecht verkocht en ben ik nu fulltime werkzaam in mijn Podotherapie Praktijk in Middelharnis.

 

Mecheliena Kievit-De Jong

Mecheliena Kievit-De Jong