Zonder verwijzing naar podotherapeut

Met ingang van 1 januari 2012 is het mogelijk om ook zonder verwijzing een afspraak te maken met de podotherapeut. Wel blijft de huisarts een centrale rol spelen in de coordinatie van uw zorg. Zo zal de podotherapeut de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dit niet op prijs stelt. Het kan zo zijn dat uw zorgverzekering nog wel een verwijzing nodig heeft als voorwaarde voor vergoeding, vraag dit altijd eerst na.

De podotherapeut zal een uitgebreid onderzoek doen om de oorzaak van de klacht/aandoening te achterhalen en de daarbij behorende behandeling vast te stellen.

Wel is de podotherapeut verplicht, indien u zonder verwijzing komt, een screening te doen, waarin bepaald wordt of u met uw klacht bij de juiste beroepsgroep bent voor behandeling en/of de behandelend therapeut zich bekwaam voelt deze klacht te behandelen.

Hiervoor kunt u online alvast een intakeformulier invullen. Dit ondertekent u vervolgens bij uw eerste afspraak. Wij ontvangen het formulier graag minimaal een dag voor uw afspraak. U vindt ons intakeformulier via deze link:

Intakeformulier voor directe toegankelijkheid.

Tijdens een behandeling

Tijdens een behandeling